2021-12-08 14:50:48• hírek • Bede Emőke

Bírság helyett figyelmeztetést osztva tiltakoznak a rendőrök Szatmár megyében is

Ahogyan azt az Europol rendőrségi szakszervezet már november végén, az ország egyenruhásainak azt javasolták, hogy a tiltakozás jelképeként bírság helyett csak figyelmeztetéseket osszanak. A szakszervezet ezt annak reményében teszi, hogy az új kormány január 1-től végre gyakorlatba ülteti a 153/2017-es bértörvényt, mely az Europol szerint orvosolná a fizetések kapcsán tapasztalható egyenlőtlenséget és diszkriminációt.

A szakszervezet november végi felhívásában arra kérte a rendőröket, hogy december 1-től elsősorban csak figyelmeztetéseket osszanak, és jelezzék felettesei felé, hogy január 1-től már nem vállalnak túlórát, illetve olyan járványügyi feladatokat sem, melyek nem szerepelnek a munkaköri leírásban. Annak érdekében pedig, hogy bizonyítsák a kollégák részvételét a vállalt tiltakozásban, az Europol közösségi oldalán rendszeresen megosztják a figyelmeztetésekről tanúskodó fényképeket, s ezek közé szerdán felkerült az első Szatmár megyei jegyzőkönyv is.


A korábbi tájékoztatás szerint a tiltakozás második fázisában, december 13-15. között az ország több nagyvárosában is protestálni fognak a prefektusi hivatalok előtt, december 16-án 10 és 14 óra között pedig a belügyminisztérium elé hirdettek tiltakozó megmozdulást. Egy nappal később a pártok székházai elé vonulnak: 10 és 12 óra között a PSD, 12 és 14 óra között a PNL, 14:30 és 16 óra között pedig az RMDSZ székháza előtt terveznek tüntetni. Ez lesz az első olyan alkalom, hogy a szakszervezet pártszékházak elé vonul, viszont bíznak benne, hogy ezzel elérhetik céljukat, azaz a 153/2017-es bértörvény január 1-től való egységes alkalmazását és a katonai nyugdíjak indexálását az inflációhoz mérten.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: